Tiyatro Eğitmenliği Sertifikası
1.500,00₺
Tiyatro, gösterişli ve şık bir sahne önünde çeşitli kostüm ve farklı dekorlarla oyuncular tarafından bir senaryoya bağlı olarak insanların izlemesi için sunulan bir sanat dalıdır. Tiyatro, trajedi, müzikal, bale, operet, pandomim gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler içeriği bakımından farklılık göstermektedir. Tiyatro eğitmenleri ise bu alanda hizmet vermektedir.
Trajedi; dram ve komedinin birleşimidir, müzikal; izleyenlere müzik resitali sunarken aynı zamanda olay örgüsü de verir, bale; dans koreografisi ve olay örgüsünün birleşmiş halidir. Pandomim; senaryosuz bireyin hareket ve kostümüyle var olduğu bir türdür. Tiyatro sadece seyirciyi etkilemek için ve takdir toplamak için sunulmaz. Aynı zamanda bireyin hayal dünyasının gelişmesine, izlerken düşünmesine olanak sağlar. Bunun yanı sıra tiyatro izleyenlerin farkındalık kazanmasına da olanak sağlar. Tiyatro Eğitmenliği Eğitimi ile, özellikle küçük yaştaki çocukları sanatla buluşturmayı hedefler. Aynı zamanda çocukların hayal dünyalarını geliştirerek yeteneklerini etkilemeyi hedefler. Bunun yanı sıra çocuklara özgüven kazandırma, toplum içerisinde rahat iletişim kurabilme, farkındalık yaratma gibi konuların alanında uzman eğitmenler tarafından uygulamalarla gösterildiği bir eğitimdir.
Program Kazanımları
Tiyatro Eğitmenliği eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
- Tiyatro nedir?
- Tiyatro türleri nedir?
- Tiyatronun faydaları nelerdir?
- Tiyatro ve çocuk
- Tiyatronun çocukların sosyal yaşamları üstündeki etkisi ne ?
- Tiyatro ve farkındalık
- Tiyatro ve hayal gücü
Tiyatro Eğitimi Nedir ?
Tiyatro eğitmenliği eğitimi ile tiyatronun aslında sadece izlenebilir bir eğlence olmadığı aktarılır. Tiyatronun izleyicileri her anlamda etkiler, güldürürken aynı zamanda düşünmelerini sağlar; hayal dünyalarının kapılarını aralar ve izleyenlere farklı perspektifleri gösterirler, aynı zamanda da farkındalıklarını geliştirirler. Tiyatronun tarihçesi, türleri nedir, temel tiyatro kuralları nelerdir?, tiyatro eğitmenliği nedir?, çocuk ve yetişkin tiyatrosu arasındaki farklar nelerdir?, tiyatro ve çocuk, tiyatronun hayatımızdaki yeri nedir?, kostüm ve dekorun izleyicideki etkileri nelerdir? Gibi sorulara cevap verirken aynı zamanda tiyatronun bireylerin ve özellikle çocukların hayal gücü gelişimleri, farkındalık kazanmaları, özgüven aşılaması ve toplum içinde rahat iletişim kurabilme gibi birçok kişisel gelişim alanında da bilgiye ulaşmaktadırlar.
Eğitime Kimler Katılabilir ?
Tiyatro Eğitmenliği Eğitimi’ne dileyen herkesin katılım sağlaması mümkündür. Ancak özellikle şu alanlarda çalışan kişilerin bu eğitimi alması çok daha etkili olacaktır:
- Anaokulu ve kreş öğretmenleri
- Okul öncesi bölümü mezunları ve öğrencileri
- Çocuk gelişimi uzmanları
- Çocuk gelişimi öğrencileri
- Özel eğitim uzmanları
- Özel eğitim öğrencileri
- Sınıf öğretmenleri
- Tiyatro kulübü danışmanı olarak kariyer hedefi oluşturanlar
- Halk eğitim merkezinde görev almayı düşünenler
- Pedagoglar ve çocuk psikologları
Eğitime Katılmak İçin Neler Gereklidir ?
Tiyatro Eğitmenliği Eğitim’i online sürdürülecek bir eğitim olduğu için gereksinim duyulan belli başlı şeyler bulunur. Bunları şu şekilde listeleyebiliriz:
- Eğitime katılım sağlamak için elektronik cihaz (Bilgisayar, tablet veya akıllı telefon),
- İlgili teknolojik aletleri kullanma becerisi,
- Aktif bir internet bağlantısı.
Eğitimin İçeriği Nedir ?
Bu eğitimdeki içerik planlamamız şu şekildedir:
Tiyatro Eğitmenliği Eğitimi ile birey; ifade güçleri ve beraberinde kendilerine güvenlerini artırır. Eleştirel tahlil yeteneği kazanır hem kendilerinin hem de diğerlerinin çalışmalardaki katkılarını gözlemler. Dramatik konseptte yapılan soyut çalışmaların içeriğini yaşamın özelinde somutlaştırırlar. Bedenlerini ve dillerini daha iyi kullanmaya başlarlar. Hem çalışmaların içinde yer alarak rolleri gözlemleyecek, hem de grubu dışarıdan izleyerek yaşama dış gözle bakmayı öğrenecektir. Tiyatro ve drama çalışmalarına ait temel özellikleri öğrenecek, bu alandaki becerilerini geliştireceklerdir. Tiyatro ve diğer benzeri sanatlara ait teknik bilgiler edineceklerdir. Tiyatro yolu ile toplumdaki sosyo-ekonomik farklılıkları gözlemleyecek, toplumsal değerler, nesil farklılaşması, gelecek ve geçmiş gibi kavramlar hakkında fikir sahibi olacaklardır. Sanatın diğer dallarına ilgileri artabilecek, fark ettikleri yetenekleri mesleki seçimlerini ve eğitim hayatlarını etkileyebilecektir. Bunların yanı sıra teknik tiyatro terimleri ve oyunculuk teknikleri, tiyatro türler nelerdir?, sosyal hayatta tiyatronun katkıları, tiyatro eğitmenlerinin istihdam alanları ve görevleri nelerdir? Gibi birçok soruya da yanıt bulabileceğiniz bir eğitimdir.
Eğitim Dersleri Hangi Yöntemlerle Verilir ?
Tiyatro Eğitmenliği Eğitimi, Sertifika Merkezim tarafından online videolu eğitim yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Alanında uzman eğitmenlerimizin en güncel bilgilere dayanarak hazırlamış olduğu eğitim içeriklerimiz sizlere videolu eğitimlerle sunulmaktadır. Eğitime kayıt yaptıran katılımcıların eğitim içeriklerine erişim sağlaması mümkün olmaktadır