Hasta Kayıt Kabul Ve Tıbbi Sekreterlik Eğitimi
1.500,00₺
1.200,00₺
Hasta kayıt kabul ve tıbbi sekreterlik özellikle son yıllarda insanlar tarafından da çokça duyulmaya başlanan fakat aslında geçmiş yıllardan beri sağlık sektörüne büyük yardım ve katkıları olan işleyişte, hasta-doktor ilişkilerinde, sağlık kuruluşunun arşiv bölümünde ve işleyişinde büyük rol oynayan bir alandır. Hasta kayıt kabul ve tıbbi sekreterlik, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında, özel doktor muayenehanelerinde hastalara randevu oluşturma, hastalarla iletişime geçme, tahlil sonuçlarını teslim alma ve doktora iletme, tahlil sonuçlarını dosyalayarak arşivde saklama, genel hastane veya sağlık kuruluşunun düzeni, işleyişi kuralları, hasta-doktor iletişimini sağlamakla yükümlü kişilerin görevlerine denmektedir.
Tıbbi sekreterler, çalıştıkları sağlık kurumu veya kuruluşlarının kurallarını, işleyiş tarzını, amaç ve görevlerini bilmek ve bunları eksiksiz yerine getirmek durumundadırlar; çünkü hasta-doktor işleyişi, hastane düzeni onların büyük katkılarıyla oluşmaktadır. Hasta Kabul ve Tıbbi sekreterlik eğitimiyle de, tıbbi doküman nedir?, nasıl oluşturulur ?, tıbbi doküman çeşitlerini ve bu çeşitlerin farklarını, amaçlarını, hastane kayıtlarını ve bunların yasal düzenlemelerini bilmeleri ve aynı zamanda dosya arşivi nedir?, nasıl oluşturulur?, nasıl düzenlenir? gibi içeriklerin ve bilgilerin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Program Kazanımları
Hasta Kayıt Kabul ve Tıbbi Sekreterlik eğitimi ile şunları öğreneceksiniz:
- Tıbbi sekreterlik nedir ?
- Tıbbi sekreterin görevleri nelerdir ?
- Tıbbi sekreterlik çeşitleri
- Hasta dosyası arşivi nedir
- Dosya arşivinin önemi
- Dosya arşivi nasıl oluşturulur ?
- Temel tıp terimleri
- Tıbbi arşivleme
- Hasta ile doğru iletişim nasıl olmalıdır ?
- Hasta hizmetleri nelerdir ?
- Hasta işlemleri nelerdir ?
- Randevu ve hasta kabulü
- İstatistik oluşturma ve okuma
Hasta Kayıt Kabul Ve Tıbbi Sekreter Eğitim Nedir ?
Hasta Kayıt Kabul ve Tıbbi Sekreterlik Eğitimi, çeşitli sağlık kurum ve kuruluşlarında, hastanelerde, özel doktor muayenehanelerinde çalışmayı düşünen kişiler için; hastane veya muayenehane işleyişini öğrenebilecekleri, çeşitli dosyalama işlemlerini ve aralarındaki farkları, arşiv oluşturmayı oluşturulan arşivin düzenlenmesini, tıbbi sekreterliği tanımını ve çeşitlerini ve aynı zamanda görevlerini öğrenebilecekleri, hasta işlemleri nelerdir?, hasta hizmetleri nelerdir?, hastalarla doğru ve etkili iletişim nasıl kurulur?, randevu ve hasta kabulü nasıl yapılmalıdır?, gelen veya başvuran hastalara daha kolay yardımcı olmak amacıyla temel tıp prensiplerinin öğretilmesini amaçlayan; alanında kendini geliştirmiş ve uzmanlaşmış kişiler tarafından eğitim verilmektedir. Aynı zamanda bu eğitim sonunda sağlık alanında kariyer hedefi düzenleyen ve seçen bireyler tarafından tercih edilmektedir.
Eğitime Kimler Katılabilir ?
Hasta Kayıt Kabul ve Tıbbi Sekreterlik Eğitimi’ne dileyen herkesin katılım sağlaması mümkündür. Ancak özellikle şu alanlarda çalışan kişilerin bu eğitimi alması çok daha etkili olacaktır:
- Sağlık kurumlarında çalışan ve çalışmayı düşünenler
- Lise mezunları
- Hasta yönlendirme, danışma, kayıt, hekim asistanlığı gibi görevler yapan
- Tıbbi sekreterlik yapan veya yapmayı düşünen
- Kendini sekreterlik alanında geliştirmek isteyen ve bu yolda kariyer yolu izlemek isteyenler
- Sağlık yönetimi mezunları ve öğrencileri
Eğitime Katılmak İçin Neler Gereklidir ?
Hasta Kayıt Kabul ve Tıbbi Sekreterlik Eğitim’i online sürdürülecek bir eğitim olduğu için gereksinim duyulan belli başlı şeyler bulunur. Bunları şu şekilde listeleyebiliriz.
- Eğitime katılım sağlamak için elektronik cihaz (Bilgisayar, tablet veya akıllı telefon),
- İlgili teknolojik aletleri kullanma becerisi,
- Aktif bir internet bağlantısı.
Eğitimin İçeriği Nedir ?
Bu eğitimdeki içerik planlamamız şu şekildedir:
Tıbbi sekreterlerin tüm tıbbi dokümanların çeşitlerini, kullanım alanlarını ve dokümanlar hakkındaki yasal düzenlemeleri bilmeleri, hastane arşivinin oluşturulması ve düzenlenmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflenmektedir. Tıbbi sekreterlik ve hizmetleri, Tıbbi sekreterlik görevleri, özellikleri ve türleri ,Tıbbi dokümanların temel özellikleri ,Hasta dosyaları ,Dosya saklama yöntemleri ,Hastalıkların uluslararası dokümantasyon sistemi (ICD Kodlaması) ,Tıbbi terminoloji ,Tıbbi arşivleme ,Hasta ile doğru iletişim, sağlıkta iletişim ,Hasta işlemleri ve hasta hizmetler, Problem çözme, randevu ve hasta kabulü ,Sağlıkta istatistik
Eğitim Dersleri Hangi Yöntemlerle Verilir ?
Hasta Kayıt Kabul ve Tıbbi Sekreterlik Eğitimi, Sertifika Merkezim tarafından online videolu eğitim yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Alanında uzman eğitmenlerimizin en güncel bilgilere dayanarak hazırlamış olduğu eğitim içeriklerimiz sizlere videolu eğitimlerle sunulmaktadır. Eğitime kayıt yaptıran katılımcıların eğitim içeriklerine erişim sağlaması mümkün olmaktadır.